Verzuring Van Het Lichaam De Belangrijkste Oorzaak Van Alle Ziekten

Hoewel in de reguliere geneeskunde hier nauwelijks aandacht aan wordt besteed, lijdt het geen twijfel dat het zuur-base-evenwicht in ons lichaam een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid

Maagsap moet bijvoorbeeld zuur zijn om pepsine in staat te stellen eiwitten te verteren, terwijl de dunne darm alkalisch moet zijn om de daar geproduceerde enzymen van de alvleesklier effectief te doen zijn.

Bij natuurvolkeren zijn stofwisselingsziekten als reuma, allergieën, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker zo goed als onbekend. Ondanks ons gedrag en verkeerde voedingsgewoonten is elke cel in ons lichaam intelligenter dan het geheel van onze hersenen.
50% van het lichaam van de meeste mensen bestaat uit slakken en vervuild lichaamsvocht. Lichamen zijn (met enig gevoel voor drama) verworden tot een afvalberg van slakken, medicijnen, gif en zware metalen en dierlijke eiwitten.

Regulatie van de zuurgraad in weefsels en bloed kan bereikt worden door juiste voeding, levensgewoonten, stressvermindering (moeten/willen), meer bewegen, meer zuurstof innemen, betere co-factoren, dus met vitamines en mineralen.

De gevolgen zijn vermindering van de immuniteit;

  • Immunologische organen verzwakken;
  • Infecties kunnen toenemen.

Uiteindelijk ontstaan mineralenafzettingen (verslakking);

  • Grote hoeveelheden aan de weefsels onttrokken mineralen verstoppen de afvoerwegen;
  • Gal-, nier- en speekseltenen, sclerose van organen, blokkering van gewrichten, doofheid.

Kenmerken gerelateerd aan verzuring zijn dus divers:

Chronische vermoeidheid, energiegebrek, moeilijk herstel, ‘
zware spieren’, lage lichaamstemperatuur, kouwelijk, gewichtsverlies
Verlies van levensvreugde, depressie, irriteerbaarheid,
extreem overgevoelig, nerveus, hyperemotioneel, geen geluid kunnen verdragen
Bleek, hoofdpijnen, vochtige gevoelige ogen, conjuntivitis,
hoornvliesontsteking, ooglidrandontsteking
Koud-warm gevoeligheid van tanden, cariës
Maagklachten, zuuroprispingen, maagkramp, gastritis, maagzweer
Ontsteking van ingewanden, ontkleuring van faeces, hevige diarree, ‘
brandende’ stoelgang
Urinezuur in bloed verhoogd, irritatie van urinewegen (‘
brandend’ gevoel), polyurie, nierstenen, blaasstenen, jicht
Frequente verkoudheden, bronchitis, sinusitis, angina, hoest
Zuur zweet, droge huid, rode irritaties (ogen, mond, anus), urticaria,
eczeem, schimmelinfecties, psoriasis, neurodermitis
Broze nagels, kloven tussen vingers en rond nagels, haaruitval
Spierkrampen, lumbago, stijve nek
Demineralisering van het skelet (osteoporose), artritis, artrose, reuma,
hernia, bindweefselzwakte
Hartinfarct, hartritmestoornissen, hyper- en hypotensie, bloedarmoede, winterhanden en –voeten, beroerte, doorbloedingsstoornissen
Uitputting van de endocriene klieren, hyperthyreoidie
Ontsteking van de geslachtsorganen, overgevoeligheid voor pijn,
neuralgieën
Allergie, astma, hooikoorts
Diabetes, koorts, leverzwakte, geheugenstoornissen, slapeloosheid

Verschil tussen de man en de vrouw
Een belangrijk verschil is de manier van verslakken en ontslakking tussen man en vrouw. De vrouw kan ontslakken via de uterus; dat wil zeggen via de menstruatie kunnen slakken en zuren worden ‘gedumpt’. De man heeft dit vermogen uiteraard niet en zal dus sneller verzuren en eerder last hebben van haaruitval of te maken krijgen met een hartaanval, een beroerte en zal korter leven.

Verstoring in de regulatie van de zuurgraad kan op twee niveaus ontstaan: door voeding en door metabolisme.

Voeding
bij een normaal dieet worden zuren en basische voedingsmiddelen opgenomen
a. vleeseters neigen eerder naar een acidose;
b. vegetariërs neigen eerder naar een alkalose.
De gevolgen zijn eenvoudig te beïnvloeden door juiste voeding, leefgewoonten, stressvermindering en beweging.

Oorzaken van verzuring:

Overmatige
spierbelasting
Celafsterving
Vlees
Koffie/zwarte thee
Koolzuurhoudende
dranken
Suikers
Ingehouden winden
Zuivelproducten
Witmeel producten
MOETEN
Stress à cortisol
Lawaai
Ergernis en angst
teleurstelling
Onvoldoende kauwen
Overvolle maag
Verkrampte maag
Winderigheid
Vorming van zure houten
Onttrekking van mineralen
Verstopping
Zure uitscheidingen
Schimmelinfecties
Medicatie
Energetische belastingen
Gisting in dunne darm
Rotting in dikke darm
Vorming van organische- en anorganische zuren

Het verbruik van mineralen die nodig zijn om zuren te neutraliseren leidt tot verslakking van ons lichaam.

DemineraliseringVerzuring en vergiftiging
Beendergestel “leeg”Gebit “leeg”Klieren werken niet meerParkinson Alzheimer/beroerte
Grijze staar/groene staar
Oorsuizingen/gehoorproblemen
Huid “leeg”Nagels “leeg”Klieren “aangetast”Osteoporose/hartinfarct
Klierziektes
Maag- en darmziektes
Alvleesklierstoornissen
Open been/leverbeschadiging
Nier- en galstenen
Bloedvaten “leeg”Kraakbeen/gewrichten
“leeg”Klierverwerking verstoord
Aambeien/arteriosclerose
Cholesterol te hoog
Verstoring van de bloedsomloop
Spataders, artritis/artrose
Aandoeningen van de tussenwervelschijven
Reuma/jicht/kramp
Spierspanning
Haarbodem “leeg”Melktanden “leeg”Haaruitval/zweetvoeten
Koude voeten/cellulite
Paradontose/hoofdpijn
Aangetaste amandelen
Migraine/wit aangeslagen tong
Cariës/verstopping/diarree
Geen eetlust/vraatzucht
Hyperactief/maagzuur
Lusteloosheid/uitputting
Alle mineralen voorraden zijn gevuldDe vloeistoffen van het
organisme zijn vrij van zuren en gifstoffen

Herkennen van  verslakking kan aan de hand van de volgende kenmerken:

Haargroei
Huidbeeld
Tandvlees
Tanden
Nagels van handen en voeten
Doorbloeding van handen en voeten
Wallen onder ogen
Uitscheidingsproblemen
Afvaldepots op en in de huid
Oedemen
Ouderdomsvlekken
“kankerplekken”

Uitscheidingsziekten:

Acne
Zweetvoeten
Tandplaque
Ontstoken amandelen
Eczeem
Steenpuisten
Jeukende huid
Neurodermitis
Allergie
Psosiasis
Open been
Huidvlekken
aambeien

Ziekten door verhoogde bezinking:

Galstenen
Nierstenen
Blaasstenen
Darmstenen
Reuma
Ouderdomsvlekken
Jicht
Artrose
Nierinsufficiëntie
Hartinfarct
Beroerte
wratten

Oedeem:

Algemeen: oedemen zijn een overmatige ophoping van vocht, zwelling van weefsels of organen ten gevolge van een toename van de hoeveelheid vocht rond de cellen. De oorzaak van deze aandoening moet worden gezocht in ontstekingsprocessen, medicijnen, de anticonceptiepil, voedingstekorten, trombose en allergieën. Vreemd dat hier niet wordt gesproken over verzuring. Oedeemvorming is namelijk ook het vasthouden van water om zuren te verdunnen.

Osteoporose:

Algemeen: algehele of plaatselijke afbraak van het skelet als gevolg van een verminderde botopbouw wegens capaciteitsverschil tussen aanmaak en afbraak van botcellen, waardoor het bot als het ware ijler wordt en op een röntgenfoto verhoogd doorlaatbaar. De aandoening leidt tot pijn, skeletvervorming en spontane breuken. Osteoporose kan het gevolg zijn hormonale factoren (menopauzale osteoporose), langdurige topsportbeoefening, langdurig gebruik van synthetische cortisonen, chemische stoornissen in de eiwitstofwisseling, inactiviteit, diabetes, anorexia nervosa etc, maar kan ook door langdurige deficiënties in de voeding ontstaan.

We hebben reeds gezien wat de oorzaak kan zijn voor osteoporose. In het bijzonder nog even de aandacht voor de situatie van de vrouw na de menopauze. Hierbij is een mogelijkheid van de vrouw om zuren uit te scheiden gestopt. Het verlies van de maandelijkse uitscheidingsmogelijkheid van zuren en gifstoffen geeft de volgende kenmerken:

  • Hitte als uitscheidingsverzoek;
  • Zweten als uitscheidingsverzoek;
  • Oedeemvorming;

Huid en schimmels:

De huid speelt als uitscheidingsorgaan een belangrijke rol. Zure huidafscheidingen zijn de oorzaak voor huidallergieën, jeuk, puistjes, zweetvoeten, okseltranspiratie en een onfris ruikend lichaam. Vergeet daarbij niet dat de voeten gezien kunnen worden als onze derde nier. Verder laat de haargroei zien hoeveel lichaamschemisch neutraliseringspotentieel aanwezig is.

Schimmels gedijen op een zurige huid. Verzuring betekent hier het ontstaan van schimmelinfecties op de huid, voeten, nagels en in het bloed. Schimmelinfecties komen voor op de huid, in huidplooien, de voeten tussen de tenen, nagels, in het bloed in de darmen, en… overal.

Het is een misverstand te menen dat voedingsmiddelen die zuur smaken ook zuurvormend zijn. Zure voeding heeft een zure smaak: citroen, rabarber, bessen, etc. Deze worden normaal gemetaboliseerd tot basische stoffen.

Met deze pH-meetstrips kunt u eenvoudig de zuurgraad van uzelf meten door de meetstrip even in uw urine te dompelen. De pH is direct af te lezen en zeer nauwkeurig te bepalen met behulp van een verkleurende strip. Makkelijker af te lezen dan andere meetstrips, die meestal meerdere verkleurende strips hebben.

De meting zelf: 

Doop de strip 2 seconden in de urine en wacht 10 sec. Het kleurblokje verkleurt wanneer deze in contact komen met een zuur of base. Aan de hand van de verschillende tinten op het doosje kan bepaald worden hoe zuur of basisch de urine is. De kleur die het best overeenkomt is de gemeten pH. Is de pH lager dan 7, dan spreken we over zuur, 7 is neutraal, boven 7 is basisch. Voor het lichaam is het na te streven rond of boven pH 7 te komen, daarin gaan de lichaamsprocessen het best. 

Om een goed beeld te krijgen meet u een week lang de pH-waardes van uw urine. Meet deze voor het ontbijt, midden op de middag en midden op de avond. Meet niet direct na een maaltijd, omdat dit de zuurgraad altijd iets naar beneden haalt. Ochtendurine kan een lagere pH-waarde hebben (tussen 5,5-6.0) omdat de nieren tijdens de nacht veel zuren gefilterd hebben. Gebruik daarom de tweede lozing. Overdag zou de pH boven de 7 moeten liggen.

Houd de resultaten in een tabel bij (zie bijlagen), zeker bij een detoxkuur. Een goede detoxkuur zal de pH van de urine laten stijgen tot 7 a 8. Een pH onder de 7 is zuur te noemen en een indicatie voor verzuring.. 

Meer over pH waardes en metingen:
Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. 

Het evenwicht tussen zuren en basen wordt beinvloed door verschillende organen, zoals de lever, de nieren, de longen en het spijsverteringsstelsel. Dit samenspel kan door verzuring ernstig verstoord worden. De basische minerale zouten die nodig zijn om het evenwicht te herstellen moeten indien nodig onttrokken worden aan opslagplaatsen van mineralen (bv. het beendergestel).ProBalance in een voordeel set of in een enkele pot met 360 tabletten.

DE KWALITEIT VAN PROBALANCE!

Er zijn merken op de markt die bevatten oxide, maar hier kun je niet veel van opnemen. Magnesium carbonaat neemt iets beter op, omdat dit organisch gebonden is. Deze zorgt nog meer voor het ontzuren. Deze is normaal alleen te verkrijgen in de apotheek. De combinatie van carbonaten en citraten , een bijzondere combinatie geeft een werking op lange en korte termijn. Dit product van LR is de Mercedes onder de ProBalance producten.Een set van drie voldoet voor een Balanskuur van 3 maanden, met 3 x 4tabletten per dag. Na deze start kuur de hoeveelheid halveren, dus 3 ×2 tabletten per dag.

Aloe Vera Drinking gel met brandnetel extract voor verbetering van de prostaat functie. De drank bevat 91% Aloe Vera, reinigt het lichaam en geeft het een goed gevoel. schenkt, en kan, indien gewenst, een heel leven ingenomen worden. Wij raden aan het product minstens drie maanden regelmatig te drinken, om de positieve, lichamelijke veranderingen te merken.

De Aloe Vera Drinking Gel Sivera, met brandnetel extract

Aloe Vera is de Keizerin van de geneeskrachtige planten, aldus Michael Peuser over deze bijzondere plant. Het heeft de capaciteit om de gezonde bloeddoorstroming in de haarvaten weer te herstellen, waardoor de organen weer goed van zuurstof worden voorzien. De aloe vera plant is bekend om zijn 150 waardevolle inhoudstoffen die ervoor zorgen dat het lichaam gezond blijft of weer gezond wordt. Door de samenwerking van de inhoudsstoffen zorgt aloe vera ervoor dat het lichaam: ontgift, ontslakt, ontvet en ontzuurt. Brandnetel (Urtica dioica) is een krachtige plant die veelzijdig ingezet kan worden. Brandnetel extract kan gebruikt worden voor de prostaatfunctie, of voor een goede vochtbalans. Wanneer er pollen in de lucht zijn kan het een verzachtende invloed op de luchtwegen hebben. De hoogwaardige verwerking, van teelt tot het vullen van de flessen, is natuurlijk door het IASC gecertificeerd. De verwerking van pure bladgel is aloine vrij en heeft een bijzonder zuivere productie. Aloe Vera Drinking gel freedom bevat 88% Aloe Vera. De drank is een energiedrank, die het lichaam een goed gevoel geeft. Wij raden aan het product minstens drie maanden regelmatig te drinken, om de positieve, lichamelijke veranderingen te merken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: