Advies Bij Reumatische Klachten

Meer dan 2 miljoen mensen hebben in Nederland reumatische aandoeningen. Reuma is een verzamelnaam van honderd verschilende aandoeningen aan gewrichten en spieren. Tee derde van de mensen zijn jonger dan 65 jaar. Dat is een op de vijf mensen.


Welke soorten reuma zijn er. Het is onder te verdelen in 3 vormen:

1.Ontstekingsreuma, dit zijn aandoeningen waarbij ontstekings reacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen.

2. Atrose, hierbij is het kraakbeen aangetast.

3. Wekedelenreuma, dit zijn aandoeningen aan spieren, banden, pezen en het kapsel om de gewrichten.

Je hebt veel last van:

Pijnlijke en gezwollen gewrichten, vooral in je handen en voeten. ‘S ochtends vooral last van stijve ledematen. Je hebt dikkere gewrichten. Je bent vooral moe. ( Reumatoide Atritis)

Je hebt rode, schilferige plekken op je huid of je hebt nagelverandering. Pijnlijke en ontstoken gewrichten, Je hebt veel last van moeheid, Stijfheid, Pijnlijke peesaanhechtingen( Atritis Psoriatica)

Rode, gevoelige ,warm en gezollen gewrichten, hevige pijn, lichte koorts, Je pijn treedt plotseling op. (jicht)

Pijnlijke gewrichten en erg gevoelig, Je pijnheid en stijfheid word erger bij activiteiten, en minder bij rust. Gezwollen gewrichten die moeilijk te bewegen zijn, Je pijn en klachten worden langzamer erger, ‘S ochtends heb je veel moeite met opstaan door ochtend stijfheid, zodra je begint te bewegen hoor je het knarsen van je gewrichten (Atrose)

Gevoelige spierknobbels( vooral in je nek en schouders), pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, Je hebt moeite met slapen, slapeloosheid,vermoeidheid.(fibromylagie)

Voor bijna alle vormen van reuma geldt. Rust roest, veel bewegen is belangrijk, ook als de ziekte actief is. Je houdt op deze manier je gewrichten,banden en spieren soepel, het verhoogt je conditie en het versterkt je spieren. 

Bij niet ontstoken gewrichten kun je er een thermogel opsmeren.. Bij een ontsoken gewricht die warm en rood is. Een gel met msm. Kom niet of zo min mogelijk in vochtige, koude ruimtes. Neem op tijd rust. De spieren en gewrichten hebben die rust nodig. Zorg voor voldoende nachtrust. Let goed op je lichaamshouding.

Msm is een bewezen pijnstiller

Msm is een organische zwavelverbinding die van nature in mens , dier en plant wordt aangetroffen. Het ondersteunt bij aandoeningen van het bewegingsapparaat. Zoals:

Osteoartritis(atrose) , Reumatoide atritis, spierkrampen, spierpijn, sportblessures, rsi, fibromyalgie, tendinitis( peesontstekingen), bursitis(slijmbeurs ontsteking),carpaaltunnelsyndroom en lage rugpijn.

Daarnaast is MSM met succes toegepast bij allergieen( hooikoorts en astma), auto imuumziekten ( myastenia, gravis, systeem lupus erythematodes), emfyseem, interstitiele cystitis en systemische sclerose. Mensen die snurken kunnen ook baat hebben bij. Intranasaal toegediende msm.

Msm vs Reguliere pijnstilling

Msm heeft niet de nadelen van reguliere pijnstillers, het is veilig en heeft nagenoeg geen bijwerkingen. Bovendien treedt er geen gewenning op waardoor de dosering niet telkens verhoogd hoeft te worden. De meeste mensen die msm gebruiken voelen zich lichamelijk en gesstelijk fitter.

De pijnen waarvoor msm effectief is: Lichamelijk letsel door ongevallen, gewrichtsaandoeningen, fibromyalgie, rugpijn, hoofdpijn, migraine, spierpijn, spierkramp, slijmbeurs ontstekingen, peesontstekingen, rsi, carpaaltunnelsyndroom, sportblessures, whiplash en littekens.

Msm is een belangrijk deel aan farmacologische eigenschappen , het is direct pijn dempend, ontsteking remmend, antioxidatieve activiteit, stimulering van wondheling, verzachting van littekenweefsel.

zwaveldonor

Het is een goede zwaveldonor. Zwavel is belangrijk voor de structureel bestanddeel van bindweefsel en kraakbeen en huid, zorgt dat dit soepel blijft en sterk. Zwavel is ook belangrijk voor gezonde slijmvliezen, sterk haar, en gezonde nagels. Verder is zwavel erg van belang bij de energiestofwisseling, lever detoxificatie, vorming van zwavelhoudende aminozuren, antioxidanten, hormonen en enzymen.

Het zorgt voor Vaat verwijding en een betere doorbloeding van weefsels, waardoor wondheling en weefselherstel verbeterd. Mensen met een slechte doorbloeding in de benen, en zweren aan de benen lieten een verbetere doorbloeding in de benen en voeten zien en de zweren genazen.

Pijnvermindering nog groter in combinatie met glucosamine

Uit onderzoeken kon geconcludeerd worden dat de combinatie met msm en glucosamine effectiever is bij klachten van spier en gewrichts klachten dan alleen de msm of glucosamine

Capsules gecombineerd met de glucosaminesulfaat en co
hondroitesulfaat met waardevolle vitaminen en spoorelementen.  Glucosaminesulfaat en chodroitineresulfaat zijn de basis van het menselijk bindweefsel en kraakbeen. Met Vitamine D, E en mangaam. Zonder gentechniek. Lactose en glutenvrij.
Aanbevolen 2 x 1 capsule per dag
Drinkings gel met acemannan , deze word in alle celmembranen opgeslagen en zorgt daarom voor een versterking van het imuniteit van het gehele organisme tegen ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacterieen. Het is de basis voor alle bindweefsel, incl. de huid, de vaatwanden, pezen, gewrichten, kraakbeen, banden en voor het fundament van de botten
Na calcium en fosfor is msm het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Van nature wordt het aangetroffen in groente en fruit. Een groot deel van de msm in ons lichaam zit in de spieren , huid en botten. Ook in de hersenen zit een groot deel msm. Het versterkt de werking van vitaminen en mineralen en het Co-enzym q10. Omdat dit normaal uit de natuur komt. Kan het door het bewerken van voeding de zwavel erg vermindert zijn. Msm is een bouwsteen voor je lichaam, je hebt het nodig om goed te kunnen functioneren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: