Je Leven Weer Op De Rit

Heb jij contole over je eigen leven? Of zijn er anderen die je leven onder controle hebben?

Wat je wel weet is dat je de moeder/vader bent van…., De collega van…., De vrouw /man van……, Vrienden van…., Oma/opa van……., Buurvrouw/buurman van…., Zus/broer van…..,

Wie ben ik?

Maar dan komen we bij, wie ben je nu? Wat vind je leuk? Waarom doe je de dingen die je doet? Wat zijn jouw dromen? Wat zijn jouw doelen?

Druk met anderen

We zijn zo druk met anderen bezig. Dat we vergeten wie we zelf zijn. We worden geleefd elke dag. Die moet dit van je, de een moet naar sport, de ander wil een kop koffie met je drinken, Je hebt familie bezoeken die tussen door moeten, je baas wil zijn deadline halen. Je collega wil nog een vergadering. Het huishouden moet nog worden gedaan. Het eten moet op tijd klaar. ‘S avonds lig je uitgeteld op de bank. Je bent moe van alle dingen die moeten.

Me time

Tijd voor jezelf heb je niet. Of je vergeet het in te plannen. Als je nu zondags gaat zitten, en pakt een agenda, op je mobiel of een papieren agenda. En je blokt 3 x 1 uur voor jezelf. En verander dat niet. Die tijd staat vast. Wat er ook gebeurd, wie ook beld. Jij hebt met jezelf een afspraak gemaakt.

Doelen

Wat zijn je dromen en doelen. Welke gewoonte van jezelf, vind je slecht. Ga een schema maken. Schrijf je hoofd doelen op. En bekijk hoe je dit in kleine stapjes kan beginnen. Een stuk vlees eet je ook niet in een keer , die snij je ook in kleine stukjes. Mischien wou je dat boek nog steeds lezen, elke week een boswandeling maken, sporten, een kast opruimen, etc.

Maar start er mee, en stop niet. Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk. De hele wereld trekt aan jouw. Zorg zelf voor jezelf, niemand anders kan het doen.

Afbeeldingsresultaat voor controle over je leven

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: