Balans In Je Leven Bestaat Uit 7 Factoren

De 7 factoren die voor een goede balans zorgen in je leven zijn:

Gezondheid

Je gezondheid is een van de belangrijkste dingen in je leven, het bepaald je functioneren in je dagelijkse leven. Als je gezondheid afneemt. Wordt je steeds meer beperkt , om dingen te doen die je leuk vind.

Plezier

Plezier is genieten van het leven , in de dingen die je leuk vind. Je hobby’s , ideeen uit werken, nieuwe dingen ontdekken/ uit proberen. ga meer denken van Ik mag…., In plaats van ik moet….

Fysiek

Je geestelijke gezondheid, neem tijd voor jezelf. Probeer er achter te komen, waarom denk ik zo? Waarom , vergeet ik dingen? Waarom ben ik depressief?. Waarom heb ik seizoen gebonden depressies?. Soms is het iets kleins, en kan het opgelost worden.

Relatie’s

De relatie’s die je hebt, bepalen hoe jij je voelt en bent? Ga je met mensen om met overgewicht? Ga je met mensen om die ook problemen hebben? Ga je om met mensen met een negatief zelfbeeld? Je dupliceert, wat een ander doet.

Spiritualiteit

Spiritualiteit, is je verbonden voelen met jezelf. Van je zelf houden, zoeken naar de zin van je leven. Dit kan nauw verbonden zijn, met je geloog. Of met connecties met kunst of de natuur. Vragen die jezelf kan stellen, Ben ik een goed persoon?, Wat is de betekenis van mijn lijden?, Wat is mijn connectie met de werled om me heen?, Waarom gebeuren, mij die dingen? Hoe kan ik mijn leven, op de beste manier leven?, Wat wil ik in het leven?

Rijkdom

Rijkdom, is niet alleen geld, rijkdom geeft je de mogelijkhied op vrijheid. Sommigen zien rijkdom als hun bezittingen, maar bezitten zij die spullen, of bezitten de spullen hun? Hoeveel geld, heb je nodig om gelukkig te zijn, en je een gevoel van welbevinden geeft. Geen zorgen meer hebt, geen stress voor de rekeningen , die op de mat vallen. Onbezorgd op vakantie kan gaan.

Bedrijven

Bij wat voor bedrijf werk je, ben je daar gelukkig en op je plek? Kun je, je nog ontwikkelen? Kun jij je ontplooien, tot degene die je werkelijk bent? Collega’s, durf jij je zelf te zijn, of pas je, je aan hun aan? Werken aan je baas zijn dromen, is dit wat je wilde? Allemaal vragen, die weer betrekking hebben op alle aspecten voor een goede balans in je leven.

Gerelateerde afbeelding


Voor elk domein had ik een paar belangrijke vragen:
1)  Stel dat je elk domein een subjectieve score van 1 tot 5 kunt geven.  Hoe hoog scoor je vandaag voor elk specifiek subdomein?
2) Voor elk subdomein, welk nieuw niveau zou je willen bereiken binnen 6 maanden?
3) Wat zou het betekenen voor jou om dit nieuwe niveau te behalen?
4) Hoe zou je weten dat je dit nieuwe niveau bereikt hebt?  Welke observaties en ervaringen zouden dit voor jou bevestigen?

Dit gaat over de verschillende elementen die belangrijk zijn in jouw leven, en die misschien wat aandacht nodig hebben. 

Is dit voldoende om doelen voor jezelf te zetten? 

Waarschijnlijk niet, maar het kan een begin zijn.  Een eerste stap om jezelf te herinneren aan wat jij belangrijk vindt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: