Fysieke Gezondheid

Fysieke vitaliteit is waarin je lichaamlijk de energie hebt om te fuctioneren in je werk en prive. Je voelt je niet elke dag even fit en energiek. Het lijkt soms dat je wat sneller buiten adem bent, voelen je spieren niet prettig en wil je alleen maar op de bank blijven liggen. Maak hier geen gewoonte van, blijf lekker sporten en bewegen.

Mentale Fitheid

Mentale fitheid heeft invloed op je dagelijks functioneren en je gemoedstoestand. Het speelt een belangrijke rol voor je geheugen en concentratie, je leervermogen en het helpt je beter om te gaan met stress.

Juiste balans

Als je lichamelijk en geestelijk in evenwicht bent, kun je beter omgaan met tegenslagen, genieten van wat je mee maakt en het beste uit jezelf halen,. Het gaat om de juiste balans tussen fysiek en mentaal.

Wat kun jezelf doen

Denk positief, hoe je denkt heeft veel invloed op hoe je, je voelt. Schrijf voor het slapen gaan, 3 positieve dingen op van je dag. Zo val je positiever in slaap. Het hoeven niet hele grote dingen te zijn. Een heerlijk bakje koffie, een heerlijk broodje, een mooie wandeling, dat het zonnetje schijnt, een leuk gesprekmet een collega, etc. Na 30 dagen blik je terug en noteer je weer hoe je, je voelt. Dan merk je al verandering?

Doe leuke dingen, vaak vergeten we tijd voor ons zelf te maken. Blk dit in je agenda. Je kan een wandeling maken, boek lezen, in bad gaan, naar de bioscoop, een cursus online volgen, etc. Probeer uit te vinden wat jouw energie geeft, en welke energie kosten.

Stop met piekeren, een puzzel maken is goed voor de training van je hersenen. Wat voor soort puzzel maakt niet uit, gewone legpuzzel, kruiswoodpuzzel, sudoku. Daag je hersenen regelmatig uit.

Maak een wandeling of je kan gaan sporten, door een wandeling neemt de activiteit in de hippocampus toe. Dit hersen gedeelte speelt een belangrijke rol bij het leren en onthouden.

Omega 3 bij een minimaal aan 250 mg ( elke week 1 vette vis, zalm of haring, ) kom je op deze hoeveelheid. Het is een belangrijke bouwsteen van de hersenen en is goed voor de hersenfunctie.

Leer iets nieuws, toen je nog jong was gingen je naar school. Daarna kiezen we ervoor om te gaan werken, maar houden we op met leren. Zonde want nieuwe dingen te leren, regelmatig werkt bevrediend en is goed voor je hersenen, en je hersenen blijven groeien en ontwikkelen.

Voedingstoffen die belangrijk zijn: Zink, voor het geheugen, concentratievermogen en probleemoplossend vermogen. B vitaminen voor je energiehuishouding van het lichaam. Magnesium voor goede geestelijke balans en helpt tegen vermoeidheid

Gerelateerde afbeelding

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: