Oude Patronen Door Breek Je Door Nieuwe Aan Te Leren

Oude patronen doorbreken en nieuwe aanleren. He klinkt heel eenvoudig als even een ander paar schoeen aan trekken. Maar zo makkelijk is het echter niet. Je zal eerst moeten ontdekken wat je oude patronen zijn en onderzoeken welke nieuwe je daar voor in de plaats wil aan leren.

Het kost tijd, dicipline en evalueren. De eerste stap is het erkennen van je oude patronen. Die (tot nu toe) bij jouw horen. Dat is het moeilijkste want je hebt veel redenen en smoesjes, waarom jij denkt dat ze er niet zijn en dat alles toevallig zo gaat, dat het gaat.

Jouw zin begint meestal met Ja maar… Je zit midden in je eigen gedachtenpatroon. Stel dat je nu wel weet wat jouw patroon is. Dan is de tweede stap het accepteren dat je dat patroon hebt( op dit moment)

Na deze stappen kun je met jezelf aan de gang

Als jouw patroon het resultaat oplevert dat je echt niet wilt. Zal je moeten inzien dat dit iets is wat je echt niet wilt. En het een probleem is. Want zolang jij niet erkent dat het een probleem is zal je het ook niet aanpakken. Je gaat weer in de Ja maar… stand , en er veranderd niks. Alles blijft bij het oude.

Accepteer jezelf

Veroordeel jezelf niet. Je mag naar het verleden kijken, maar die kun je niet meer veranderen. Als je accepteerd dat je fouten(leerdoelen) maakt, geef je, jezelf de kans om te veranderen. De kans om te groeien. De kans om te reageren en het volgende keer anders te doen. Als je zo begint te denken zijn dat je nieuwe leermomenten

Inzicht, Inzicht, Inzicht

Daar draait het om. Probeer het patroon te doorbreken en anders te reageren. Laat je reactie uit andere handelingen bestaan, een nadere volgorde. Ga op zoek naar de juiste werkwijze, die het gewenste resultaat oplevert. Lukt het even niet? Reageer dan op nieuw, maar op een andere manier. Want door reageren , door andere acties toe te passen kun je patronen doorbreken.

Bouw aan je toekomst.

Afbeeldingsresultaat voor patronen doorbreken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: