Wat Zijn Micro Stapjes

Je zegt misschien vaak, ik ga naar de sportschool, ik ga 20 kilo afvallen, ik ga stoppen met roken, ik ga meer….

Maar dat is het einddoel, en als die dan niet snel inzicht komt. Stoppen we al weer snel en zeggen we, het werkt niet, laat maar, ik kan het niet, het lukt me niet.

Meer Bewegen

Je Stap is veel te groot, neem microstapjes. Microstapjes zijn dingen die in 5 minuten kan doen. Wil je meer bewegen, wat zou je in vijf minuten per dag kunnen doen. Planken, trap lopen, blokje om , hoela hoepen, skeeleren, touwtje springen.

Afvallen

Wil je 20 kilo afvallen. Controleer is je zuurgraad in de urine. En ga dan je lifestyle verbeteren. Ga stapje voor stapje gezonder eten. In plaats van een koekje nem je een stukje fruit. Smootie, etc.

Oplossingen zoeken

Ik hoor veel mensen roepen , dat ze alles hebben geprobeerd en niks werkt, maar is echt alles geprobeert. Of is het zo dat je het probleem nu beu bent, en het nu direct opgelost moet worden. Worden daarom steeds meer maagbandjes geplaatst. Waarom, je leert nu niet hoe je anders moet eten, je hormonen werken nog steeds precies hetzelfde, zijn uit balans.

Fouten bestaan niet

Weet je fouten bestaan niet, het zijn leerpunten, ervaringen. Je hebt iets geprobeert en het liep niet zodat jij het had gedacht, nu weet je dat je een andere manier moet gaan zoeken, dit kon je zelf proberen uit te vinden. Maar je kan ook hulp vragen, en dan ben je niet kleiner of dommer dan die ander. Je steld je leerbaar op. je bent eeuwig een student. Als je niet vraagt, probeer je het wiel weer opnieuw uit te vinden, het is zonde van de tijd en energie die je dan verspilt. Tijd die je heel anders had kunnen gebruiken.

Een boek lezen

Meestal zien we het boek en zeggen we bij voorbaad al, poeh laat maar. Het boek bevat te veel woorden en pagina’s, en dan beginnen onze excuses weer, gen tijd, te druk. Weet je dat we 200 woorden per minuut lezen. Stel je hebt een boek van 64000 woorden, dan begin je er vaak al niet aan. Maar als je dit nu in micro stapjes zet. Is 64000 woorden 320 minuten lezen, is 45 minuten per dag. Dan is het niet zo veel dan je eerst dacht. 45 minuten per dag is niet veel, die heb je vast wel over. Maar plan de tijd in da je alert en wakker bent. Dan neem je het, het meeste op.

Meditatie

In vijf minuten, je komt uit je werk. Je gaat even rustig op de bank liggen, je doet je ogen dicht. En voelt je ademhaling, probeer hem rustig naar je buik te krijgen, En merk hoe ontspannen je word en rustig. Je kan helderder na denken. En de spanning glijd weg. Doe je handen op de buik, en adem eens diep in en weer uit. Doe dit ongeveer vijf minuten, als je alleen bent.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!

Shopping cart

Subtotal
Shipping and discount codes are added at checkout.
Checkout
%d bloggers liken dit: